Menu
0
Al meer dan 110.500 tevreden klanten!
Gratis bezorgd (in NL) vanaf € 100
30 dagen bedenktijd
Achteraf betalen of in delen mogelijk
03Apr2024
Wat is mangohout?

Wat is mangohout?

Mangohout, bij Rootsmann zijn we er gek op! Het is qua looks warm, tijdloos en robuust. Verder is het erg duurzaam en sterk. Niet gek dat mangohout dankzij deze eigenschappen perfect aansluit bij de industriële stijl. Voor mangohout meubelen ben je bij Rootsmann aan het juiste adres. Ben je juist nieuwsgierig naar de achtergrond en eigenschappen van mangohout? Dan zit je goed in dit artikel. We onthullen 10 interessante vragen en antwoorden over deze bijzondere houtsoort!

1.    Wat voor hout is mangohout?

Denken we aan mangohout, dan maken we allerlei associaties. De een denkt aan de zoete vrucht, terwijl de ander aan robuuste meubelen denkt. Mangohout is simpelweg het hout dat van de mangoboom komt. Het is een hardhoutsoort, wat betekent dat dat het een hoge dichtheid heeft en daardoor ook erg sterk is. Daarom is het – naast de mooie looks - gewild voor het vervaardigen van meubelen.

Mangohout betekenis: mangohout is hout dat afkomstig is van de mangoboom.

2.    Hoe ziet mangohout eruit?

Mangohout heeft in de basis een warme, goudbruine kleur. Soms is het ook net wat lichter. Door de bewerking van het hout kan de kleur net iets afwijken van de standaard tinten. Het aflakken van mangohout wordt vaak met blanke lak gedaan. Verder kenmerkt mangohout zich door een combinatie van tinten, meestal met die warme ondertoon, gecombineerd met noesten, donkere naden en reliëfs. Mangohout in meubelen is zelden glad afgewerkt. De robuustheid van het hout zorgt voor een industriële uitstraling.

3.    Waar groeit mangohout?

Mangohout, of eigenlijk de mangoboom, groeit in de tropen en subtropen. De mangoboom is gek op tropisch weer, en hoe warmer het is, hoe sneller en hoger die groeit. In de tropen is het bereiken van een hoogte van 30 meter geen uitzondering. In het algemeen kun je stellen dat hoe warmer het klimaat (minimaal 19 graden – tot ongeveer 38 graden), hoe makkelijker de mangoboom groeit. Uiteraard heeft de mangoboom wel vocht nodig.

4.    Waar komt mangohout vandaan?

Van oorsprong komt de mangoboom uit India, althans zo wordt gedacht. Tegenwoordig zien we wilde mangobomen in de tropische gedeeltes van Azië, voornamelijk in India. Ook in de Verenigde Staten, en dan met name Hawaii, bevinden zich wilde mangobomen. Maar waar komt mangohout dan vandaan? Meestal van mangoplantages, bijvoorbeeld in de VS, Spanje en Indonesië. Hier wordt mangohout speciaal gekweekt voor het hout en voor de vrucht.

5.    Kan een mangoboom in Nederland groeien?

Ben je gek op de mangoboom, of overweeg je zelfs om een eigen meubelstuk te maken van je eigen gekweekte mangohout? Geen goede keuze in ons koude kikkerlandje. Een mangoboom groeit namelijk alleen in grote, warme kassen, of binnenshuis. Zet je een mangoboom in je woonkamer neer, dan kun je de verwarming ’s nachts in ieder geval niet meer terugdraaien. En dat is dan weer niet optimaal voor het milieu én de portemonnee.

6.    Is mangohout duurzaam?

Ja, mangohout is een duurzame houtsoort, dat om meerdere redenen. Enerzijds om de dubbele functie, want de sappige vruchten worden eerst geplukt. Na 7 tot 15 jaar neemt de fruitproductie af, en pas dan worden ze normaal gezien gekapt voor hun hout. Doordat mangobomen snel groeien, hebben ze dan ook al een behoorlijke hoogte bereikt, waardoor er veel hout vanaf komt. Nieuwe mangobomen kunnen geplant worden, en dan begint het hele proces van gebruik voor fruit, en later voor hout, weer opnieuw.

7.    Zijn mangohout meubelen duurzaam?

Zoals benoemd is mangohout in de eerste plaats al duurzaam. Worden deze omgezet tot meubelen, dan merken we bij veel fabrikanten dat ze kiezen voor milieuvriendelijke lakken, om zo min mogelijk impact te maken op het milieu. Bovendien is mangohout stevig, en heeft het weinig tot geen extra bewerkingen nodig op den duur. In tegenstelling tot sommige andere houtsoorten, gaan mangohout jarenlang mee en blijft het mooi, zonder dat je extra onderhoudsbeurten in hoeft te plannen.

8.    Mangohout is relatief goedkoop, hoe kan dat?

Mangohout is goedkoop ten opzichte van veel andere houtsoorten, omdat het zo snel groeit. En omdat de boom tot die tijd al gebruikt kon worden voor het plukken van de vruchten. Dat maakt mangohout hét perfecte voorbeeld van hoe goedkoop en duurzaam samen kunnen gaan (en dat zien we niet zo vaak). Dit is slechts een van de redenen dat we bij Rootsmann zo gek zijn op mangohout!

9.    Waarom is mangohout zo populair voor meubelen?

Mangohout is duurzaam, relatief goedkoop en ook nog eens erg mooi volgens velen. Dat komt door de warme, goudbruine en robuuste uitstraling, die levendigheid in het interieur toevoegt. Het is bovendien perfect te combineren met zwart metaal. Het toffe aan mangohout in meubelen, is dat je het interieur zo rauw kunt maken als je zelf wilt. Van een subtiel, speels randje tot ultieme robuustheid, mangohout past goed bij tal van interieurstijlen. En het sluit goed aan in veel huizen en ruimtes, en bij verschillende soorten vloeren, kleuren, et cetera. Ga zelf maar eens na of je nu al mangohout in je interieur hebt.

10. Waar shop ik de mooiste mangohout meubelen?

Rootsmann! Wij zijn je adres voor een gigantische collectie met de mooiste en meest gevarieerde meubelen van mangohout. Zo creëer je die industriële look in huis. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij onze industriële kasten en tafels, of ga voor een subtiele twist met een industrieel krukje of een mangohout wandplank. Extra low budget je industriële interieur verrijken? Check dan onze Rootsmann Deukjeshoek. Rootsmann is je adres voor mangohout meubelen in de breedste zin van het woord. Neem zelf eens een kijkje en shop de mooiste meubelen én accessoires van mangohout!

Bekijk alle mangohout meubelen.

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

    Word een Rootsfan! Blijf op de hoogte en ontvang de laatste nieuwtjes.

    Schrijf je in voor de nieuwsbrief
    img
    img
    img
    img
    img
    img
    img
    img
    img

    Account aanmaken

    Een eigen Rootsmann-account is superhandig. Zo maak je je eigen verlanglijstje met je favoriete Rootsmannekes, zet je – hopla! – je nieuwsbrief-abonnement even aan of uit, pas je gemakkelijk even je gegevens aan, race je supersnel door het betaalproces, kun je altijd even terugkijken naar die kast die je twee jaar geleden bestelde en kun je supersimpel met ons kletsen. Over een bestelling of over het weer; wat jij wil!

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Dat winkelwagentje van jou hè… die is HELEMAAL LEEG!

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.