Menu
0
Al meer dan 110.500 tevreden klanten!
Gratis bezorgd (in NL) vanaf € 100
30 dagen bedenktijd
Achteraf betalen of in delen mogelijk
14Mar2024
Hoe moet je mangohout behandelen?

Hoe moet je mangohout behandelen?

Wil jij je mangohout meubels goed behandelen, maar weet je niet hoe? Dan is deze gids voor het onderhouden van mangohout iets voor jou! Mangohout, niet alleen prachtig maar ook een warme toevoeging aan je stekkie. Maar hé, om je mangohouten meubels die gezellige vibe te laten behouden, is een beetje liefde en aandacht nodig. Daarom delen wij al onze tips en trucks voor het goed behandelen van mangohout. 

Mangohout schoonmaken 

Voor het behandelen van mangohout is één ding heel belangrijk, een grote schoonmaak. Ja, het moment is daar: tijd om je mangohouten meubels eens goed schoon te maken, denk aan een spa-dag maar dan voor je tafel of kast. En weet je, het is eigenlijk super simpel. Het enige wat je moet doen is deze 3 makkelijke stappen volgen: 

Stap 1 

Eerst pak je de vijand van elk mangohouten meubel aan: stof. Pak een zachte doek, zoals een microvezeldoek die zacht is en geen krassen achterlaat, en wapper het stof van je meubelstuk alsof je een professionele schoonmaak-ninja bent.  

Stap 2 

Dan komt de natte doek: maak een andere doek licht vochtig met water en een tikkeltje milde zeep. Mangohout is net zo'n fan van harde chemicaliën als jij van een koude douche op een winterochtend, dus dat laten we achterwege. Wrijf zachtjes over het oppervlak in de richting van de houtnerf.  

Stap 3 

Na het schoonmaken van je mangohout is het belangrijk alles goed droog te maken met een schone, droge doek om watervlekken te voorkomen. En voilà, je mangohout straalt als nooit tevoren en is klaar om weer volop bewonderd te worden.  

Mangohout tafel onderhouden 

Nu je mangohouten tafel er weer fris en fruitig uitziet, moeten we het eens hebben over hoe je dat zo houdt. Een mangohouten tafel is niet alleen een tafel, het is de held van je eetkamer, klaar om elk diner, elke borrel en elk knutselproject te trotseren. Maar zelfs helden hebben een beetje ondersteuning nodig. Dus hier zijn wat handige tips om je mangohouten tafel te onderhouden, zodat het niet alleen een meubelstuk is, maar een verhaal dat door de jaren heen met je meegroeit. 

Hoe ga je dagelijks om met het onderhoud van je mangohout tafel? 

Allereerst, het dagelijkse onderhoud van je mangotafel. Gebruik onderzetters! Die hete koffiemok of dat koude glas water? Onderzetters zijn de beste vrienden van je mangohouten tafel. Het voorkomt niet alleen kringen maar ook kleine krassen. En als er iets gemorst wordt, wacht dan niet tot de volgende schoonmaaksessie. Een snelle veeg en het is alsof er niks gebeurd is. 

Extra onderhoud voor je mangohouten tafel 

Maar, zo nu en dan heeft je tafel een beetje extra liefde nodig. Denk aan een spa-dag, maar dan voor je tafel. Een keer in de zoveel tijd, trakteer je tafel op een speciale behandeling. Een beetje olie of wax, speciaal voor mangohout, kan wonderen doen. Het voedt het hout, brengt de rijke kleuren terug en geeft het een beschermende laag die zegt: "Kom maar op, wereld, ik kan je aan!" 

Het laatste wat je moet weten over mangohout onderhouden 

Af en toe heeft je mangohout wat diepere zorg nodig. Dit betekent niet een groot onderhoudsproject, maar meer een momentje van extra aandacht. Geef je mangohout een lichte opfrisbeurt met fijn schuurpapier, volg de richting van de houtnerf voor een natuurlijk mooie afwerking. Na het schuren, trakteer het hout op een speciale olie of wax behandeling. Dit is als een spa-dag voor je meubel: het voedt het hout, brengt de glans terug en biedt extra bescherming tegen dagelijks gebruik. 

Mangohout bij Rootsmann 

Nu je weet hoe je mangohout moet behandelen, kun je ervoor zorgen dat je meubels er altijd op hun best uitzien. Van het dagelijks afstoffen tot de periodieke diepe verzorging, elke inspanning helpt om de warmte en schoonheid van mangohout in je huis te behouden. En als je op zoek bent naar een nieuw stuk om je collectie te beginnen of uit te breiden, bekijk dan eens onze mangohouten selectie op Rootsmann, zoals de prachtige industriële boekenkast met ladder. Vind je dit wat? Bekijk dan ook eens onze andere industriële boekenkasten. Elk stuk is ontworpen om niet alleen een meubel in je huis te zijn, maar een deel van je levensverhaal.  

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

    Word een Rootsfan! Blijf op de hoogte en ontvang de laatste nieuwtjes.

    Schrijf je in voor de nieuwsbrief
    img
    img
    img
    img
    img
    img
    img
    img
    img

    Account aanmaken

    Een eigen Rootsmann-account is superhandig. Zo maak je je eigen verlanglijstje met je favoriete Rootsmannekes, zet je – hopla! – je nieuwsbrief-abonnement even aan of uit, pas je gemakkelijk even je gegevens aan, race je supersnel door het betaalproces, kun je altijd even terugkijken naar die kast die je twee jaar geleden bestelde en kun je supersimpel met ons kletsen. Over een bestelling of over het weer; wat jij wil!

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Dat winkelwagentje van jou hè… die is HELEMAAL LEEG!

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.