Menu
0
Al meer dan 110.500 tevreden klanten!
Gratis bezorgd (in NL) vanaf € 100
30 dagen bedenktijd
Achteraf betalen of in delen mogelijk
08Feb2024
De beste woonkamer inspiratie voor een industriële stijl

De beste woonkamer inspiratie voor een industriële stijl

Ben je klaar om je woonkamer een ongekend stoere make-over te geven? Dan zit je hier helemaal goed. Heb jij ook een ontembare passie voor alles wat rauw, stoer en écht is? Geen gedoe met brave, saaie interieurs. Nee, jij kiest voor lef en karakter. 

Deze blog is jouw geheime wapen voor een woonkamer die zowel industrieel cool is als knus gezellig. Denk geleefde houten planken, stoere metalen rekken, en meubels die zoveel verhalen hebben, ze zouden hun eigen podcast kunnen starten. Laat je inspireren.  

Wat is een industriële stijl en waarom wil je het? 

Industrieel is niet voor watjes. Het is voor de pioniers, de dapperen die durven te zeggen: “Mijn huis, mijn industriële kasteel”. Deze stijl is de Brad Pitt onder de interieurs: rauw, aantrekkelijk en met een verhaal. Geboren in de ruïnes van oude fabrieken, is industrieel allesbehalve doorsnee. Het viert imperfecties, zoals een jeans die beter zit hoe meer hij slijt. 

Wat kenmerkt de industriële stijl? 

De industriële stijl draait om de liefdesaffaire tussen rauwe materialen zoals metaal en beton, en de zachte aanraking van pluizige kussens. Het kleurenschema? Neutraal, denk aan grijstinten, zwart, wit, en af en toe een uitspatting van kleur. Maar vergis je niet, de industriële stijl is niet alleen maar hard en koud. Het zit hem juist. In het mengen van dit alles met gezellige, warme elementen. 

Industriële woonkamer inspiratie 

Wil je dat jouw woonkamer eruitziet alsof het net uit een coole, post-apocalyptische film is gestapt? Volg deze stappen! Begin met een canvas van neutrale kleuren, zoals een betonnen vloer die zo glad is dat je er bijna op zou willen schaatsen. Hoge plafonds en grote ramen? Perfect! Laat deze onbedekt om het gevoel van open ruimte te behouden. Qua meubels denk je aan een bank die eruitziet alsof een biker gang erop heeft gechilld, combineer deze met een stoere salontafel. Denk aan verlichting die doet denken aan oude fabriekslampen. 

inspiratie salontafel comterra set

Tips voor het gezellig maken van je woonkamer met industriële elementen 

Denk je dat industriële charme en gezelligheid niet samengaan? Think again! Met deze geheimtips maak je van je industriële woonkamer een plek waar zelfs je oma gezellig een kopje thee zou drinken.  

Tip 1: Zachte texturen en warme kleuren 

Breek het rauwe van metaal en beton door zachte kussens, vloerkleden, en plaids toe te voegen. Kies voor warme, aardse tinten om een uitnodigende sfeer te creëren. 

Tip 2: Gezellige verlichting is key!  

Hanglampen die eruitzien alsof ze zo uit een oude werkplaats komen of staande lampen die een warme gloed verspreiden, zijn je beste vrienden. En dimbare verlichting? Die is als de volumeknop voor gezelligheid.  inspiratie wired people lamp

Tip 3 Planten en natuurlijke elementen  

Groen doet wonderen in een industriële setting. Planten brengen leven, kleur en een tikje zuurstof in je stalen oase. Ga voor grote, groene exemplaren in potten die lijken alsof ze ooit in een fabriek stonden 

inspiratie planten en natuurlijke elementen

Creëer je eigen industriële woonkamer 

Nu is het jouw beurt om die inspiratie tot leven te brengen in jouw eigen ruimte. Dus, waar wacht je nog op? Bekijk onze collectie, kies de stukken die jouw hart sneller laten kloppen. Begin met het creëren van die perfecte industriële vibe in jouw woonkamer. Lees voor meer tips ook onze blog over industriële warmte.

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

    Word een Rootsfan! Blijf op de hoogte en ontvang de laatste nieuwtjes.

    Schrijf je in voor de nieuwsbrief
    img
    img
    img
    img
    img
    img
    img
    img
    img

    Account aanmaken

    Een eigen Rootsmann-account is superhandig. Zo maak je je eigen verlanglijstje met je favoriete Rootsmannekes, zet je – hopla! – je nieuwsbrief-abonnement even aan of uit, pas je gemakkelijk even je gegevens aan, race je supersnel door het betaalproces, kun je altijd even terugkijken naar die kast die je twee jaar geleden bestelde en kun je supersimpel met ons kletsen. Over een bestelling of over het weer; wat jij wil!

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Dat winkelwagentje van jou hè… die is HELEMAAL LEEG!

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.