Menu
0
Al meer dan 110.500 tevreden klanten!
Gratis bezorgd (in NL) vanaf € 100
30 dagen bedenktijd
Achteraf betalen of in delen mogelijk
08Feb2024
Wat is vintage en hoe herken je het?

Wat is vintage en hoe herken je het?

Dus, jij vraagt je af wat die hele ‘vintage’ hype nou precies is? Nou, wij gaan je alles vertellen! Vintage is hotter dan ooit. Maar wat is het nou eigenlijk, en hoe spot je die vintage juweeltjes? Deze blog gaat je een crashcourse vintage geven. We vertellen je wat vintage is, het verschil met antiek en waarom iedereen er zo gek op is. En omdat we de beroerdste niet zijn, gooien we er ook nog wat tips en tricks tegenaan om jouw woonkamer die heerlijke vintage flair te geven. 

Wat is vintage nou? 

Oké, vintage zijn de parels uit het verleden, ergens tussen de roaring twenties en de funky eighties. Deze items zijn de crème de la crème vanwege hun kwaliteit en unieke stijl. Denk aan glamour, elegantie en een snufje ‘good old times’. 

Vintage spotten: appeltje eitje! 

Hoe je vintage herkent? Nou, die hebben vaak meer littekens dan jouw knieën na een middagje skaten. Plus, ze zijn meestal met de hand gemaakt. Elk vintage item heeft zijn eigen levensverhaal, alsof het fluistert: “Jongen, wat ik allemaal we niet heb meegemaakt...” 

Vintage of antiek? Appels en peren! 

Mensen halen vintage en antiek nog weleens door elkaar, maar het zijn echt twee verschillende dingen. Antiek is ancient, denk 100 jaar of ouder. Vintage is de jonge rebel, wat recenter en met een breder publiek door zijn mix van stijlen uit verschillende decennia. Beide zijn schitterend en waardevol, zoals de inhoud van je oma’s zolder. 

Waarom is vintage zo aantrekkelijk 

Vintage is gewoon onweerstaanbaar omdat het unieke verhalen van vroeger met zich meebrengt. Elk vintage item is een stukje geschiedenis in je handen en het is ook nog eens super duurzaam. Het zorgt er natuurlijk voor dat je bestaande items hergebruikt in plaats van altijd maar nieuw, nieuw, nieuw.  

Vintage herkennen: tips en tricks voor beginners 

Ben je een newbie op het gebied van vintage schatten? Geen paniek! Hier wat tips om je op weg te helpen: 

  • Word een nerd in verschillende tijdperken en stijlen.  
  • Check merktekens en labels om de echtheid te controleren. 
  • Struin vintage shops, markten en online platforms af voor unieke vondsten. 
  • Wees niet bang om je eigen vintage stijl te ontdekken en te rocken. 

Vintage in je leven brengen 

Vintage in je leven brengen is een feestje! Of je nu vintage kleding draagt of je huis inricht met een vintage kast. Mix en match moderne en vintage items voor een persoonlijke touch in je interieur. Laat zien wie je bent! 

Ontdek vintage vandaag! 

Nu je de ins en outs van vintage kent, laat je inspireren! Of je nu dat unieke kledingstuk zoekt of een retro bureau wilt scoren, vintage heeft zoveel te bieden. Dus waar wacht je nog op? Check onze website voor die ene speciale vintage touch en geef je interieur die welverdiende upgrade.  

 

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

    Word een Rootsfan! Blijf op de hoogte en ontvang de laatste nieuwtjes.

    Schrijf je in voor de nieuwsbrief
    img
    img
    img
    img
    img
    img
    img
    img
    img

    Account aanmaken

    Een eigen Rootsmann-account is superhandig. Zo maak je je eigen verlanglijstje met je favoriete Rootsmannekes, zet je – hopla! – je nieuwsbrief-abonnement even aan of uit, pas je gemakkelijk even je gegevens aan, race je supersnel door het betaalproces, kun je altijd even terugkijken naar die kast die je twee jaar geleden bestelde en kun je supersimpel met ons kletsen. Over een bestelling of over het weer; wat jij wil!

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Dat winkelwagentje van jou hè… die is HELEMAAL LEEG!

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.