Menu
0
Al meer dan 110.500 tevreden klanten!
Gratis bezorgd (in NL) vanaf € 100
30 dagen bedenktijd
Achteraf betalen of in delen mogelijk
04Apr2024
Wat is de perfecte hoogte voor je tv-meubel en tv?

Wat is de perfecte hoogte voor je tv-meubel en tv?

Heerlijk voor de tv hangen, een ontspannen moment van je dag. Maar maximaal ontspannen kan eigenlijk pas als je tv op de ideale hoogte hangt. En daar wil je vervolgens ook weer de hoogte van je tv-meubel op aanpassen, voor een gebalanceerd geheel. Laten we eens inzoomen op de perfecte hoogte voor zowel je tv als je tv-meubel. We splitsen dit op in diverse subvragen, zodat je aan de hand van deze stappen de ideale hoogtes bepaalt.

Hoe hoog tv ophangen?

De hoogte van de tv kun je bepalen ten opzichte van de grond of ten opzichte van het tv-meubel. Hier maken we alvast de eerste splitsing voor het bepalen van de ideale kijkhoogte. Op basis daarvan kunnen we dan daarna ook de vraag beantwoorden wat de ideale hoogte is van je tv-meubel. Volg de tips, ga voor balans en comfort!

1.     Hoe hoog tv boven de grond?

De ideale hoogte van de tv tot aan de grond wordt gesteld op 80 tot 120 centimeter. Hierbij meet je vanaf de vloer tot aan de onderkant van het tv-scherm. Dit is natuurlijk erg breed, maar dat komt omdat de ideale hoogte afhangt van de omvang van je tv. Je kunt hiervoor ook wel de 2/3-regel aanhouden, waarbij 2/3e onder, en 1/3e boven ooghoogte hangt. De ooghoogte bepaal je door rechtop op de bank te gaan zitten en recht vooruit te kijken.

2.     Hoe hoog tv boven tv-meubel?

De ideale hoogte van het tv-meubel tot aan de tv wordt gesteld op 10 tot 20 centimeter. Hierbij meet je vanaf de bovenkant van het tv-meubel tot aan de onderkant van het scherm.

TIP: Heb je een laag tv-meubel, dan kom je -vooral met een kleine tv- misschien wat laag uit met de aanbevolen 10 tot 20 centimeter. Je kunt dan overwegen om je tv iets hoger aan de muur te hangen. Dit is een persoonlijke keuze.

Wat is de perfecte hoogte voor je tv-meubel?

Voor een harmonieuze uitstraling moet de hoogte van je tv dus ook bij je tv-meubel passen. En daarvoor let je ook weer op de hoogte van je tv-meubel. Hierbij heb je de keuze of je het tv-meubel laat zweven (ophangen), of dat je een staand tv-meubel kiest.

1.     Hoe hoog is een staand tv-meubel?

Kies je voor een staand tv-meubel? Dan zit je vast aan een standaard hoogte. Als ideale hoogte voor een staand tv-meubel, wordt 40 tot 60 centimeter aangehouden.

2.     Hoe hoog tv-meubel ophangen?

Gaat het om een zwevend tv-meubel? Dan hangt de ideale hoogte af van de lengte van het meubel. Het advies is om deze zo te hangen dat de bovenkant van het zwevend tv-meubel zo’n 50 tot 60 centimeter boven de grond uitkomt. Daar de meeste zwevende tv-meubels circa 30 tot 40 centimeter in lengte zijn, hang je het tv meubel 20 tot 30 centimeter boven de grond (waardoor je dus op die 50 tot 60 centimeter uitkomt).

Het belang van de goede hoogte voor tv-meubel en tv

Al die richtlijnen, waarom is dat nu eigenlijk? Simpel, als je de ideale hoogte aanhoudt, dan is de kans op nekklachten het kleinst. Bovendien worden deze gemiddelde richtlijnen als meest gebalanceerd beschouwd, voor een mooi en comfortabel geheel. Uiteraard hebben we het wel over gemiddelden, dus kijk ook gerust naar wat je zelf mooi en comfortabel vindt. Houd rekening met de rest van je meubelen, en met de hoogte van je plafond en van je bank.

Kies het perfecte tv-meubel bij Rootsmann!

Last but not least is het vooral belangrijk om voor een tv-meubel te kiezen dat je mooi vindt. Anders kunnen die maten nog zo perfect zijn, maar is het toch niet zo mooi. En dat wil je natuurlijk voorkomen. Snuffel daarom eens op je gemakje rond en ontdek de grote collectie met industriële tv-meubels van Rootsmann. Volg daarna de stappen in dit artikel en bepaal zo de ideale hoogte van de tv boven je tv-meubel.

Ontdek onze industriële tv-meubels!

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

    Word een Rootsfan! Blijf op de hoogte en ontvang de laatste nieuwtjes.

    Schrijf je in voor de nieuwsbrief
    img
    img
    img
    img
    img
    img
    img
    img
    img

    Account aanmaken

    Een eigen Rootsmann-account is superhandig. Zo maak je je eigen verlanglijstje met je favoriete Rootsmannekes, zet je – hopla! – je nieuwsbrief-abonnement even aan of uit, pas je gemakkelijk even je gegevens aan, race je supersnel door het betaalproces, kun je altijd even terugkijken naar die kast die je twee jaar geleden bestelde en kun je supersimpel met ons kletsen. Over een bestelling of over het weer; wat jij wil!

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Dat winkelwagentje van jou hè… die is HELEMAAL LEEG!

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.