Menu
0
Al meer dan 110.500 tevreden klanten!
Gratis bezorgd (in NL) vanaf € 100
30 dagen bedenktijd
Achteraf betalen of in delen mogelijk
04Apr2024
Hoe hoog moet een lamp boven de eettafel hangen?

Hoe hoog moet een lamp boven de eettafel hangen?

In de basis bepaal je natuurlijk helemaal zelf hoe hoog je een lamp boven de eettafel hangt. Maar we kunnen ons voorstellen dat je wel wat tips kunt gebruiken, zodat je een gebalanceerd geheel kunt nastreven en van de ideale hoeveelheid licht kunt genieten. Daarom vertellen we je in dit artikel over de ideale hoogte van een lamp boven de eettafel. En gezien het ene interieur het andere niet is, geven we je ook nog een aantal aanvullende tips die je helpen bij het bepalen van de ideale hoogte voor jou!

Hoe hoog hangt een lamp boven de eettafel?

De juiste hoogte van je lamp boven de eettafel wordt gesteld op ongeveer 60 tot 80 centimeter boven het tafelblad. Dit zorgt namelijk voor voldoende verlichting, zonder verblinding. Uiteindelijk kunnen een aantal factoren de ideale hoogte van de lamp boven de eettafel beïnvloeden, zoals de omvang van de lamp en tafel, en de hoogte van het plafond. Laat je inspireren door onderstaande extra tips.

Hoe hoog hangt een lamp boven de eettafel: 60 tot 80 centimeter wordt als ideaal gezien.

Houd rekening met hoogte plafond

60 tot 80 centimeter ligt natuurlijk nog steeds 20 centimeter uit elkaar. En hoewel dat niet veel kan lijken, kan het dat wel zijn. We adviseren je om hij het bepalen van de hoogte van de lamp boven de eettafel, ook rekening te houden met de hoogte van het plafond. Kijken we namelijk naar huizen uit de jaren ’80 en ’90, dan zien we dat plafonds circa 2,40 meter hoog zijn. Tegenwoordig zitten we al aan de 2,70 meter. De trend is dat plafond steeds hoger worden, waardoor het bij een hoog plafond aantrekkelijker kan zijn om de lamp net iets hoger te hangen. Daarmee zorg je voor een meer gebalanceerde ruimte.

Neem omvang van lamp mee in keuze

Hoe hoog je de lamp boven de eettafel hangt, kan ook afhangen van de omvang van de lamp. Zo kun je je wellicht voorstellen dat een grote en brede lamp met meerdere, grote lampenpitten, flink wat meer plek opeist dan een lampje met één klein bolletje. Een robuuste en grote lamp hang je misschien liever net wat hoger, zodat de ruimte wat groter lijkt. Optisch gezien lijkt dit model namelijk dichter bij de tafel te komen dan een klein lampje. En vergeet natuurlijk niet om de lamp in het midden boven de tafel te hangen.

Overweeg dimbare verlichting

Niks vervelender als een felle lichtbol die in je oog schijnt terwijl je aan het eten bent. Maar ben je die ene moeilijke legpuzzel aan het maken, of een sudoku aan het oplossen? Wellicht dat wat extra licht juist dan wel goed van pas komt. Met dimbare verlichting creëer je altijd de gewenste sfeer. Zo heb je geen last van fel licht als de lamp aan de lage kant hangt, en ook niet van te weinig licht als de lamp aan de hoge kant hangt. Houd daarnaast ook rekening met de basiskleur van het licht. Zo is er wit licht, wat vooral functioneel is. En warm, geler licht, met focus op een gezellige sfeer. De meeste mensen prefereren deze laatste optie voor hun lamp boven de eettafel.

Zorg voor balans met extra verlichting

Een hanglamp komt vaak nóg mooier tot zijn recht, als je deze goed matcht met de rest van het interieur. Naast dat je één stijl kiest, is het voor het mooier uit laten komen van de hanglamp boven de eettafel, een goed idee om extra lampen te plaatsen. Heb je een leeg hoekje? Of zou je een extra kastje met lamp willen plaatsen? Overweeg dan een opvallende vloerlamp! En heb je nog wat ruimte over op je eettafel? Overweeg dan een prachtige tafellamp voor extra sfeer in de ruimte!

Vergeet je eigen voorkeur niet!

Hoe hoog een lamp boven de eettafel werkelijk moet hangen, hangt ook af van je eigen voorkeuren. Jij bent immers degene die ernaar moet kijken. We raden je daarom aan om samen met bijvoorbeeld je partner of een vriend(in) te checken wat mooi is. Laat de ander de lamp vasthouden op verschillende hoogtes en ontdek wat volgens jou ideaal is. Merk je dat je je achteraf stoort aan de hoogte van de lamp boven de eettafel, dan kun je de hoogte ook later nog aanpassen.

Vind de perfecte lamp

De hoogte van de lamp boven de eettafel kan nog zo perfect zijn, maar als de lamp niet mooi is, of niet goed bij de tafel past, dan ziet het er eigenlijk nog steeds niet optimaal uit. Kortom, kies voor een lamp die gezien mag worden! Een ware eyecatcher, die ook nog eens aansluit bij je tafel. Wat dacht je van de industriële stijl? Staat mooi in een eetkamer. Bijvoorbeeld met een industriële tafel, kasten en natuurlijk die prachtige lamp. Bij Rootsmann vind je de mooiste industriële meubelen, zoals lampen. Snuffel dus zelf eens rond en kies je favoriet, voor een gebalanceerd geheel in jouw eetkamer!

Ontdek onze industriële hanglampen!

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

    Word een Rootsfan! Blijf op de hoogte en ontvang de laatste nieuwtjes.

    Schrijf je in voor de nieuwsbrief
    img
    img
    img
    img
    img
    img
    img
    img
    img

    Account aanmaken

    Een eigen Rootsmann-account is superhandig. Zo maak je je eigen verlanglijstje met je favoriete Rootsmannekes, zet je – hopla! – je nieuwsbrief-abonnement even aan of uit, pas je gemakkelijk even je gegevens aan, race je supersnel door het betaalproces, kun je altijd even terugkijken naar die kast die je twee jaar geleden bestelde en kun je supersimpel met ons kletsen. Over een bestelling of over het weer; wat jij wil!

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Dat winkelwagentje van jou hè… die is HELEMAAL LEEG!

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.