Menu
0
Al meer dan 110.500 tevreden klanten!
Gratis bezorgd (in NL) vanaf € 100
30 dagen bedenktijd
Achteraf betalen of in delen mogelijk
04Apr2024
Hoe hoog moet een eettafel zijn?

Hoe hoog moet een eettafel zijn?

Hoe hoog moet je eettafel zijn? Een vraag die je eigenlijk alleen zelf kunt beantwoorden. Maar daar kun je wel een aantal tips bij gebruiken! Van de algemene richtlijnen voor de ideale hoogte van de eettafel, tot aanvullende tips waarmee jij persoonlijk kunt bepalen wat bij je past, we vertellen het allemaal in dit artikel!

Hoe hoog is een gemiddelde eettafel?

De hoogte van een gemiddelde eettafel is 75 tot 80 centimeter, waarbij 78 centimeter een veel voorkomende standaard maat is. Dit wordt gezien als een comfortabele hoogte, die tevens aansluit bij de vormgeving van stoelen. Voor een gebalanceerd geheel!

Ideale hoogte eettafel Nederland: 75 tot 80 centimeter hoog.

Houd rekening met eigen voorkeur en lengte

De perfecte hoogte van een eettafel hangt natuurlijk af van hoe comfortabel je jezelf er bij voelt. Er wordt gesteld dat de hoogte van de eettafel dusdanig hoog moet zijn dat wanneer je aan tafel zit, je armen ontspannen kunnen rusten op het tafelblad, zonder dat je schouders opgetrokken zijn. Heb je een gezin waarbij de lengtes per persoon flink uiteen liggen? Dan kies je wellicht het liefst voor 76 à 78 centimeter. Zijn jullie relatief groot of klein? Dan zoek je misschien liever de ondergrens of bovengrens op.

Interessant feitje: 75 tot 80 centimeter als goede hoogte van een eettafel is naar Nederlandse maatstaven. In China, waar men gemiddeld kleiner is dan in Nederland, zijn eettafels gemiddeld iets lager (70 tot 75 centimeter). Ook in de VS zitten ze met 28 tot 30 inch (71 tot 76 centimeter), onder het Nederlands gemiddelde. In Australië varieert het tussen 73 en 76 centimeter, terwijl ze in Zuid-Afrika en Brazilië hetzelfde als in Nederland aanhouden als gemiddelde hoogte voor een eettafel.

Kies op basis van wat je mooi vindt

De meeste mensen letten niet eens op de ideale hoogte van de eettafel. Zij kijken simpelweg naar wat ze mooi vinden en kiezen op basis daarvan hun nieuwe eettafel. En dat is zeker geen slecht idee, omdat je bijna altijd wel goed zit met een gemiddelde hoogte van 75 tot 80 centimeter. Vind je het wel belangrijk om op de centimeter nauwkeurig te kijken? Dan is het slim om te experimenteren. Kijk naar je huidige eettafel en beslis of dit ideaal is, of hoger of lager zou moeten. Je kunt deze test ook uitvoeren aan de eettafel van vrienden en familie.

Zorg voor een eettafel in balans met je stoelen

Ga je een nieuwe eettafel kopen? Dan is het goed om te beslissen of je je huidige stoelen wilt houden, of dat je nieuwe stoelen wilt kopen. Ook hier geldt weer dan je armen op de tafel moeten kunnen leunen, zonder dat je je schouders optrekt. Kortom, een ontspannen houding. Verder moet de eventuele leuning van de stoel onder de tafel passen. Als je je huidige stoelen wilt behouden, kun je vooraf een meting uitvoeren. In veel gevallen zullen vrijwel alle Nederlandse stoelen onder Nederlandse eettafels passen.

Ontdek mooie eettafels en stoelen bij Rootsmann!

Bij Rootsmann zit je goed voor een breed assortiment met industriële tafels. Wij bieden tal van hoogtes, van 76 tot 80 centimeter. Zo vindt iedereen een eettafel die bij hem of haar past. En wil je ook nieuwe stoelen op de kop tikken? Bekijk dan de grote collectie met industriële eetkamerstoelen. We hopen dat we je met dit artikel goed hebben geholpen bij het bepalen van de ideale hoogte voor je eetkamertafel. Succes!

Ontdek al onze industriële eettafels!

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

    Word een Rootsfan! Blijf op de hoogte en ontvang de laatste nieuwtjes.

    Schrijf je in voor de nieuwsbrief
    img
    img
    img
    img
    img
    img
    img
    img
    img

    Account aanmaken

    Een eigen Rootsmann-account is superhandig. Zo maak je je eigen verlanglijstje met je favoriete Rootsmannekes, zet je – hopla! – je nieuwsbrief-abonnement even aan of uit, pas je gemakkelijk even je gegevens aan, race je supersnel door het betaalproces, kun je altijd even terugkijken naar die kast die je twee jaar geleden bestelde en kun je supersimpel met ons kletsen. Over een bestelling of over het weer; wat jij wil!

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Dat winkelwagentje van jou hè… die is HELEMAAL LEEG!

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.