Menu
0
Al meer dan 110.500 tevreden klanten!
Gratis bezorgd (in NL) vanaf € 100
30 dagen bedenktijd
Achteraf betalen of in delen mogelijk
04Apr2024
Hoe hoog hang je een kapstok?

Hoe hoog hang je een kapstok?

Een kapstok is natuurlijk super praktisch, maar weet jij eigenlijk hoe hoog je die kapstok moet hangen? In principe bepaal je dit natuurlijk zelf, maar we kunnen ons voorstellen dat je wel wat tips kunt gebruiken. In dit artikel zoomen we daarom in op de ideale hoogte van de kapstok, en geven we je ook nog een aantal extra adviezen die van pas kunnen komen bij het plaatsen van de perfecte kapstok op de ideale hoogte. Succes!

Hoe hoog moet een kapstok hangen?

De gemiddelde hoogte van een kapstok, die ook wel als ideaal wordt gezien, is 160 tot 175 centimeter. 170 centimeter wordt hierbij vooral aanbevolen, voor een Nederlands gezin van gemiddelde grootte. En wanneer er kinderen zijn, wordt er vaak een tweede, lage kapstok toegevoegd. De perfecte hoogte van een kapstok hangt natuurlijk ook af van de lengte van je gezin en kinderen. Onderstaande tips kunnen je helpen bij het bepalen van de hoogte.

Ideale hoogte kapstok: 160 tot 175 centimeter als gemiddelde voor volwassenen.

Houd rekening met eigen lengte

Ben je zelf heel groot, of juist heel klein? Dan hang je de kapstok misschien liever wat hoger of lager. Maar vergeet niet om rekening te houden met eventueel bezoek. Het is wellicht ook minder prettig als je bezoek aan jou moet vragen om de jas op te hangen. Met een hoogte van 160 tot 175 centimeter zit je eigenlijk altijd wel goed voor volwassenen, maar lager kan ook zeker geen kwaad. En vergeet natuurlijk de kids niet. De standaard hoogte voor kapstokken voor kinderen is 120 centimeter, al kan de ideale hoogte afhangen van de lengte van je kinderen (houd ook rekening met dat ze snel groeien).

Denk aan voorkeur, balans en stijl

Het is belangrijk dat je ook rekening houdt met je eigen voorkeur, zowel qua hoogte als qua looks. Zo wil je natuurlijk dat je kapstok goed past bij de rest van de ruimte, en dat het een gebalanceerd geheel is. Zodat je ook écht tevreden bent als je kijkt naar de uitstraling van je hal en je kapstok. Kortom, houd rekening met de ruimtelijkheid. Oudere huizen hebben bijvoorbeeld gemiddeld gezien een lager plafond dan nieuwbouwhuizen, waardoor je bij een hoog plafond de kapstok misschien liever net wat hoger hangt dan bij een laag plafond.

Overweeg een staande kapstok

Geen zin om je druk te maken over het uitmeten van de goede hoogte van de kapstok? Kies dan voor een staande kapstok. Dit kan ook extra voordelen hebben. Zo hebben we bij Rootsmann bijvoorbeeld staande wandkapstokken in het assortiment, die ook extra planken bieden voor schoenen, mutsen, handschoenen en paraplu’s. Zo werk je die accessoires en (natte) schoenen ook meteen netjes weg in de hal.

Kies een mooie kapstok

Zo, nu weet je eindelijk hoe hoog je een kapstok hangt. Maar als laatste tip willen we je meegeven om ook specifiek te letten op de esthetiek van de kapstok. Want zeg zelf, een mooie of lelijke kapstok kan de ruimte maken of breken! Ben je dus eigenlijk niet meer zo tevreden over je oude model? Trakteer jezelf dan op een mooie, nieuwe kapstok à la Rootsmann. Met onze stoere, robuuste, opvallende collectie denken we dat er wel een voor je tussen zit. Snuffel zelf eens rond en kies je favoriet.

Ontdek onze industriële kapstokken!

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

    Word een Rootsfan! Blijf op de hoogte en ontvang de laatste nieuwtjes.

    Schrijf je in voor de nieuwsbrief
    img
    img
    img
    img
    img
    img
    img
    img
    img

    Account aanmaken

    Een eigen Rootsmann-account is superhandig. Zo maak je je eigen verlanglijstje met je favoriete Rootsmannekes, zet je – hopla! – je nieuwsbrief-abonnement even aan of uit, pas je gemakkelijk even je gegevens aan, race je supersnel door het betaalproces, kun je altijd even terugkijken naar die kast die je twee jaar geleden bestelde en kun je supersimpel met ons kletsen. Over een bestelling of over het weer; wat jij wil!

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Dat winkelwagentje van jou hè… die is HELEMAAL LEEG!

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.