Menu
0
Al meer dan 110.500 tevreden klanten!
Gratis bezorgd (in NL) vanaf € 100
30 dagen bedenktijd
Achteraf betalen of in delen mogelijk
18Aug2020
5 tips om thuiswerk een stuk minder ##%$#@$# te maken

5 tips om thuiswerk een stuk minder ##%$#@$# te maken

Jawel! We mogen weer! Deze week mag Regio Zuid weer aan de bak en volgende week volgt Regio Midden. Maar waar we al die jaren na de vakantie met frisse tegenzin weer naar de zaak reden, blijven we nu thuis. We mogen neerstrijken op dat thuiswerkplekje dat we in alle haast voor corona inrichten. Tijdelijk. Dachten we. Maar voor velen van ons lijkt dat tijdelijke plekje steeds meer een vaste werkplek te worden. Dus laten we er dan godsamme een lekker plekkie van maken! In dit artikel vijf tips voor het tofste thuiskantoor ever!    

1. Claim je plek! 

Natuurlijk, ook jij kan gewoon aan je keukentafel neerstrijken. Koelkast en koffie binnen handbereik, voetjes op de stoel tegenover je, af en toe een praatje met de hond. Dikke prima. Tot je kids binnenstormen terwijl jij nét die geniale zin in je hoofd had, de buurman wéér op het raam tikt “Ik zag dat je thuis was…” of je overactieve huisgenoot al je zorgvuldig opgestapelde papieren aan de kant veegt… Aaaaaarrrrgghh! Laat. Me. Met. Rust! Dus claim die plek! Dat hoekje op zolder: van jou! Die inloopkast van je vriendin: van jou! Of die mancave van je vent: vette pech voor ‘m! Zorg dat jij thuis een plek vindt die alléén voor jou is. Een plek waar je meters kunt maken zonder continu gestoord te worden. Een plek waar iedereen weet dat ze je vooral met rust moeten laten. Hier wordt geld verdiend, ja!

2. Maak 't tot jouw walhalla! 

Weet je nog? Dat suffe kantoor waar je door je baas werd neergepoot? Die inspiratieloze kasten met die sneue plastic schuifdeurtjes, die beukenhouten bureaus… keurig op een rij met zo’n grijs schot ertussen, dat apelelijke systeemplafond en natuurlijk alles burgerlijk wit. Kantoortuin m’n hol… Dit is jouw moment! Ontwerp het kantoor waar alleen jij blij van wordt! Helemaal voor jou; je hebt ’t verdiend! Krijg jij energie van kleur? Bám! Gooi het erop! Raak jij geïnspireerd door die foto van die aap? Hang ‘m op! Zorgt jouw vintage piepbeestjescollectie ervoor dat jij je werkdag blij begint? Stal ze uit! En wilde jij altijd al een bureau dat wél ballen heeft? Bestel ‘m gewoon! (kies een bureau uit, maar ook dat is natuurlijk helemaal aan jou!

3. Kies een kleur die wat met je brein doet! 

Op jouw kantoor staat je brein aan. Of je nu schrijft, rekent, organiseert, overlegt of ontwerpt; je wílt in die lekkere modus komen. Een modus van energie. Van inspiratie. Van concentratie. Of van verbinding. Wat je daarbij kan helpen is kleur! Zo kleurt je breintje optimistisch van het uitzicht op een gele muur, ga je dat vervelende telefoongesprek nét wat vrolijker en zelfverzekerder in na een blik op dat oranje kunstwerk en raak je nét die diepere creatieve laag met die touch of paars. Lekker!  En kun jij wel wat extra lef, passie en kracht gebruiken; gooi dan een rood vloerkleed neer en kijk wat het met je doet! Voor meer balans kies je juist voor een kalme grijze basis en voor een vredig, gezond gevoel pak je een groen bureau (laten wij die nu voor je hebben!). Ga je liever voor een zwart metalen bureau? Mooi, want dat wakkert meteen je autoriteit en kracht aan. Voel jij je liever geborgen op je fijne thuiswerkplekje; ga dan voor het aardse bruin, dat je kantoor meteen een beetje stoerder maakt. Dus speel, mix en match met kleuren! Ze zijn zó veel meer dan alleen maar een modieus statement, ze kunnen je helpen om álles uit je werkdag te halen!

4. Planten zijn je nieuwe collega's

Een beetje extra zuurstof. Da’s best lekker terwijl jij je uit de naad werkt. En dat is precies wat een partij groene vrienden je brengt; ze zuiveren de lucht en zorgen voor een gezonde luchtvochtigheid. De extra zuurstof uit planten verhoogt je concentratie, je creativiteit en je productiviteit en verlaagt je risico op hoofdpijn. Bovendien vermindert de huiselijke sfeer van kantoorplanten je stress. En come on… het ziet er ook gewoon fijn uit; zo’n rij hangplanten voor je raam, die grote groene vriend naast je deur of die vrolijke gekleurde potjes in je kasten en op je bureau. Een investering in een botanisch kantoor is dus eigenlijk gewoon een investering in je masterbrein! Oh, en net als je planten, heeft ook jouw hoofd wat daglicht nodig. Het geeft je energie! Vul het aan met het frisse witte licht van ledlampen. Bewaar het gezellige warme licht voor je woonkamer, tenzij het je ambitie is om achter je bureau af en toe even lekker een powernappie te doen.

5. Ruim 'es op! 

Rust op je bureau is rust in je hoofd; althans zo werkt het bij onze creatieve breintjes. Een opgeruimd kantoor verlaagt je stress, zorgt ervoor dat je sneller dingen vindt, draagt bij aan een goede mentale en fysieke gezondheid én ziet er natuurlijk een stuk uitnodigender uit. Zodat je ook gewoon gráág aan het werk gaat. Mogelijk zijn we daarom zo gék op kasten. We bieden je grote en kleine industriële stellingkasten om al je externe intelligentie en inspirerende prullaria te demonstreren, new vintage kasten met deuren om je demotiverende to-do-stapels lekker uit het zicht te houden en -why not?- een serie industriële drankkasten om je bereikte successen en weekenden groots te vieren. Cheers!

Onze favoriete kantoorbuddies op een rij:

  1. Onze metalen vintage bureaus in zwart, wit en groen
  2. Ons toffe industriële krukje, al is het alleen voor z’n look
  3. Onze industriële boekenkast met ladder (open)
  4. Onze industriële lockerkast (dicht)
  5. Onze industriële boekenkast met deuren (zowel open als dicht!)

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

    Word een Rootsfan! Blijf op de hoogte en ontvang de laatste nieuwtjes.

    Schrijf je in voor de nieuwsbrief
    img
    img
    img
    img
    img
    img
    img
    img
    img

    Account aanmaken

    Een eigen Rootsmann-account is superhandig. Zo maak je je eigen verlanglijstje met je favoriete Rootsmannekes, zet je – hopla! – je nieuwsbrief-abonnement even aan of uit, pas je gemakkelijk even je gegevens aan, race je supersnel door het betaalproces, kun je altijd even terugkijken naar die kast die je twee jaar geleden bestelde en kun je supersimpel met ons kletsen. Over een bestelling of over het weer; wat jij wil!

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Dat winkelwagentje van jou hè… die is HELEMAAL LEEG!

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.