wandrek brocante brocante wandrek vintage wandrek wandrek vintage
wandrek brocante brocante wandrek vintage wandrek wandrek vintage

Wandrek, Amsterdams Empire venster, woonaccessoire om op te hangen aan de muur

Omschrijving: Wandrek, Vintage woonaccessoire, een voormalig empire venster om je spullen aan op te hangen. Met blauwe en rode knop, 8 haken, vlastouw, houten knijpertjes en metalen oogjes. Nieuw nagemaakt naar oud Amsterdams empirevenster
Afmetingen: 181 cm hoog, 62 cm breed en 13 cm dik
Kleur: Antiek wit
Materiaal: hout, touw, metalen delen
Artikelnummer: RM12MG230XBR

€ 109,00 (incl. 21% BTW) Bezorgkosten: € 13,70

Het verhaal achter het empirevenster. Een vintage woonaccesoire, als Empire venster. De Empire vensters werden voor het eerst in Nederland gezien in de vroege 19de eeuw. Vòòr deze periode waren er alleen schuiframen te zien, het zogenaamde Empire venster werd naar binnen toe opengedraaid. Hier is het glas verwijderd, om zo plaats te maken voor allerlei herinneringen die je kunt ophangen aan het venster. Oorspronkelijk werd de middenroe breder uitgevoerd dan deze heruitvoering van Rootsmann. Emprire vensters waren hoog en smal, met 6, 8 of 10 ruiten. In de 19de eeuw werd een belasting ingevoerd in Amsterdam, onder andere gebaseerd op het aantal ramen dat men bezat. Of het aantal dienstboden, paarden of open haarden. Het was niet alleen voordelig om een smalle gevel te hebben (vandaar de typisch Amsterdamse gewoonte om smal en diep te bouwen) maar ook zo min mogelijk ramen.
Emprire venster van Rootsmann, op te hangen of neer te zetten, makkelijk op te hangen an de muur d.m.v. de ophangogen. Het verhaal van het zuinige Amsterdamse bouwen en empirevenster krijg je er bij, in een koker welke is vastgebonden aan je venster. De meeste mensen laten de koker gewoon zitten!

Niet alle verplichte velden zijn ingevuld