Grote industriële boekenkast, zwart antraciet, met houten planken RESERVEER de kast nu en ontvang hem als eerste met 10 weken levertijd. U kunt reserveren door een mail te sturen naar info@rootsmann.nl. Deze beauty heeft …
€ 749,00
Industriële boekenkast met ladder, white wash Deze industriële boekenkast met ladder is een white wash variant. Foto 2: een goede weergave van de kleur. Foto 1, 3 en 4 is de kast in zijn geheel, i…
€ 899,00
Industriële boekenkast, zwart metaal Boekenkast die schuin tegen de muur wordt geplaatst en met schroeven vast gemaakt. Is als een oude grote fotolijst, in de vorm van een kastje.
€ 189,00
New Vintage boekenkast industrieel, met trap De mooiste industriële meubels kopen, doe je bij Rootsmann, bijvoorbeeld deze industriële kast met ladder: de new Vintage boekenkast met trap. De…
€ 899,00

Vintage boekenkasten

De new vintage boekenkast met trap van Rootsmann is een echte eyecatcher, met een knipoog naar het verleden. Door zijn robuuste uitstraling past het perfect in industriële interieurs. Inspiratie van 18e eeuwse boekenkast In de 18e eeuw was het bezit van boekenkasten als deze strikt voorbehouden aan de elite, die deze kast kon betalen – én de boeken kon lezen die hierin stonden. Uiteraard had niet iedere edelman deze kast in huis staan; een ruime collectie aan boeken was een vereiste om een belezen indruk te kunnen maken op bezoekers. Vandaar ook de aanwezigheid van een trap aan de boekenkast: als je niet bij je boeken kunt, dan zult u ze ook niet vaak lezen. Aan de groter…
Lees meer

De new vintage boekenkast met trap van Rootsmann is een echte eyecatcher, met een knipoog naar het verleden. Door zijn robuuste uitstraling past het perfect in industriële interieurs.

Inspiratie van 18e eeuwse boekenkast

In de 18e eeuw was het bezit van boekenkasten als deze strikt voorbehouden aan de elite, die deze kast kon betalen – én de boeken kon lezen die hierin stonden. Uiteraard had niet iedere edelman deze kast in huis staan; een ruime collectie aan boeken was een vereiste om een belezen indruk te kunnen maken op bezoekers. Vandaar ook de aanwezigheid van een trap aan de boekenkast: als je niet bij je boeken kunt, dan zult u ze ook niet vaak lezen. Aan de grotere boekenkasten uit die tijd zat er daarom ook steevast een trap gemonteerd.

Onze new vintage boekenkast is weliswaar geïnspireerd op boekenkasten uit dit tijdperk, maar kan natuurlijk ook prima worden ingezet voor andere dingen dan boeken alleen. De blinde lades onderin zijn bovendien erg handig om spullen in te bewaren die niet per se geëtaleerd hoeven te worden.

Waarom een new vintage boekenkast van Rootsmann

Onze vintage boekenkasten met trap reflecteren een tijdsgeest van vroeger, maar zijn met hedendaagse technieken samengesteld. Kortom, de kast heeft een authentieke uitstraling, maar de robuustheid van een moderne kast.

Boekenkast annex archiefkast

Niet zoveel boeken? Dan is een new vintage industriële boekenkast annex archief kast, zwart antraciet, met houten planken, een mooi alternatief. Nieuw gemaakt, naar oud model. Beschikt over een linker en een rechterlocker met ertussenin 5 planken houten planken.

Iedere vintage boekenkast van Rootsmann is uniek, omdat ieder exemplaar met de hand afgewerkt is. De boekenkast is online verkrijgbaar via onze webshop. Bent u benieuwd naar hoe onze boekenkast ervan dichtbij uitziet? Breng dan vooral een bezoek aan één van onze shop-in-shops van Loods 5 te Amersfoort, Sliedrecht of Zaandam. Ook kunt u de kast bezichtigen in ons magazijn aan De Kwakel, nabij Amsterdam. 

Niet alle verplichte velden zijn ingevuld